Велотабір «Мізунська Zвигода», швидкісний спуск (даунхіл, відео)

28 червня — 4 липня 2010 року на території відпочинкового комплексу «Джерело», с. Новий Мізунь, Долинського району, Івано-Франківської області відбувся всеукраїнський спортивний захід велотабір «Мізунська Zвигода», в рамках якого пройшли змагання по Даунхілу (швидкісний спуск), Кросс-кантрі (гонка по пересічній місцевості) та Велотріалу (подалання великих природніх та штучних перешкод).

У велозмаганнях прийняло участь 135 чоловік, як аматорів так і професіоналів, спортсмени з міст: Івано-Франківськ, Чернівці, Львів, Ужгород, Хмельницький, Київ, Ялта, Бахчисарай, Алушта, Рівне, Здолбунів, Харків, Яремче, Долина, Коломия, Одеса, Запоріжжя, Полтава, Косів та ін. З Косова було 5 хлопців: Павло Кучеров, Роман Титик, Андрій Слюсарчук, Назар Стефурак та Вова Крицкалюк.



Основною метою заходу стала реалізація спортивного потенціалу у молодих спортсменів, згуртованість та навики командної праці. Велотабір пройшов в гірській місцевості, загальною тривалістю у сім днів, п’ять з яких були тренувально-підготовчими, а решта часу відбувалися залікові змагання, показові виступи, нагородження переможців та урочисте закриття велотабору.

Для проведення змагань по Даунхілу була підготовлена нова швидкісна траса на південому схилі гори Люта довжиною 1700 м та перепадом висоти 590 м. Траса має сухе земляне покриття, малу кількість каміння та струмків. У Велотріалі були виведені декілька нових секторів для двох етапів змагань. Для Кроскантрі траса пройшла зі збільшеною загальною протяжністю до 4200 м та значно складнішою за минулорічний трек.

Основними організаторами стали Федерація велосипедного спорту Івано-Франківської області, Івано-Франківська молодіжна організація «Клуб екстремального спорту «Адреналіновий стиль», ГО «Карпатський трамвай», ТзОВ «Уніплит», Вигодський лісокомбінат. За підтримки Долинської районної ради, Старомізунської сільської ради та ДП «Вигодське лісове господарство».

Захід пройшов без значних травм та проблем, електронна система обліку часу VeloPro 3.1 (фотофініш) бездоганно виконала свою функцію, спортсмени залишились задоволені трасами та якістю проведення змагань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *