Маєток Святого Миколая

Опис Об’єкту

У мальовничому куточку Покутсько-буковинських гір, який є чи не найдивовижнішим регіоном України, на окраїні села Пістинь Косівського району на території Національного природного парку «Гуцульщина» з 2004 року активно діє «Маєток Святого Миколая».

19 грудня 2006 року на території НПП «Гуцульщина» гостинно відкрито перший будиночок комплексу «Маєток Святого Миколая»

У Маєтку Святого Миколая відкрито також майстер-клас дитячої іграшки, кімнату-музей новорічно-різдвяної іграшки. Святкові листівки, різнобарвні ліхтарики та багато ялинкових іграшок прикрашають кімнату.

Тут можна побачити, як люди з давніх часів вітали одне одного з Різдвом Христовим та Днем Святого Миколая. Іграшкові Діди Морози та Санта Клауси зайняли цілу полицю. Вони були виготовлені в різних країнах світу і надіслані до Маєтку в подарунок.

Під стелею яскраво світиться люстра, прикрашена сріблястими скляними фігурками ангелів-охоронців. Тут є також кімната-музей природи, яка розповідає про тварин та рослини мальовничих Карпат. А у кімнаті відпочинку можна зручно розміститися на різьблених дерев’яних лавах, визирнути у віконце і ще раз полюбуватись незабутньою природою цього прекрасного місця.

В майстер-класі всі бажаючі можуть власними руками зробити для себе іграшку із спеціальних заготовок, оволодіти найрізноманітнішими видами народних ремесел: різьбою та інкрустацією, писанкарством, вишивкою, килимарством, гончарством, мосяжництвом, бондарством та іншими.

Контактна особа

Св. Миколай.

Години роботи

Щоденно з 9:00 до 17:00 год.

Адреса

с. Пістинь, Косівський р-н., Івана-Франківська обл.

st.nicholas.estate@gmail.com

Телефон

+380 (3478) 2-85-50

+380 (97) 888-74-54 (Віталій Іванович, екскурсії)

Сайт

Туристично-мистецький комплекс «Маєток Святого Миколая»

Фотографії

Відео

День Весняного Миколая, телеканал «Галичина»

Маєток Святого Миколая, Інтер, 2010

На карті


Переглянути Косівщина туристична на карті більшого розміру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *