«Фолькнери» у Косові

У неділю, 8 квітня 2012 року, Косів стало другим після Києва містом, у якому відбулась презентація фільму, відзнятого у 2011 році українським етно-альтернативним гуртом «Фолькнери» у рамках культурного проекту «Двоколісні хроніки: країна скарбів».

Учасники гурту «Фолькнери» — мандрівні музики, які подорожують по країні та світу на велосипедах, збираючи автентичні пісні. Записи відтворюють в сучасній інтерпретації. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики. За основу для своєї музики мандрівні артисти використовують українські народні пісні. Їх вони записують по українських селах під час велоподорожей.

Одна з таких подорожей відбулась у минулом році й була присвячена 20-й річниці Незалежності України. Маршрут експедиції пролягав через всю Україну від Ужгорода до Луганська. «Фолькнери» проїхали 2011 кілометрів, віднайшли та записали 583 пісні, які вважаються унікальними або маловідомими.

Шукали справжні пісенні скарби й на Косівщині. До фільму потрапили сюжети, відзняті у селах Бабин, Яворів, Смодна, Уторопи, Рожнів та місті Косові.

Після фільму «Фолькнери» виступили з невеличким концертом.

Відео з виступу

Ініціювали та організували цей захід активісти громадського руху «Велокосів» на чолі з Ростиславом Мартинюком, які допомагали «Фолькнерам» в організації зйомок на території Косівського району.

Підтримали та посприяли тому, щоб у Косові відбулося таке культурно-мистецьке дійство депутат районної ради, голова фракції «Наша Україна» Ігор Хом’як, кредитна спілка «Косівська» на чолі з Оксаною Довгун.

Роксолана Барчук
Фото Романа Печижака
Відео Тараса Пасимка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *