Фільм «Двоколісні хроніки: Країна скарбів»

Цей фільм є одним із культурних творчих проектів етно-гурту «Фолькнери», учасники якого протягом 44 днів на велосипедах подолали понад 2000 км бездоріжжя і автострад у пошуках найцінніших скарбів нашого сьогодення – маловідомих українських народних пісень. Їхня мандрівка простяглася всією Україною, з Заходу на Схід, від Ужгорода до Луганська.

Учасники гурту «Фолькнери» — мандрівні музики, які подорожують по країні та світу на велосипедах, збираючи автентичні пісні. Записи відтворюють в сучасній інтерпретації. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики. За основу для своєї музики мандрівні артисти використовують українські народні пісні. Їх вони записують по українських селах під час велоподорожей.

Двоколісні хроніки — це не звичайне аматорське відео для любителів екстріму і не просто популяризація велотуризму, це — глобальний проект про українську пісню, що ще живе у пам’яті старенької бабусі, і чи буде кому передати її нащадкам, про вимираюче село, в якому давно вже «не пахне» життям, про українців, які живуть у одній країні, але по обидва боки Дніпра. Протягом усієї кінострічки з екрана зверталося чимало українців, які намагалися донести глядачам пісенну культуру свого краю.

У неділю, 8 квітня 2012 року, Косів стало другим після Києва містом, у якому відбулась презентація фільму.

Більше про Фолькнерів в Карпатах читайте на Косівському форумі.

Один коментар до запису “Фільм «Двоколісні хроніки: Країна скарбів»”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *