Четвертий ВелоДень на Косівщині

За 4 роки існування організації «ВелоКосів», було успішно проведено 4 «ВелоДні» в Косові, а також, наші хлопці кілька разів приймали участь у «ВелоДні» в Коломиї та Вижниці.

Традиційно «ВелоДень» відбувається 24–25 травня, але цього року через вибори Президента України, його довелося перенести на 1 червня. Незважаючи на складні погодні умови (дощ і холод), — можна вважати, що об’єднаний «ВелоДень» в Косові і у Вижниці пройшов успішно. І хоча ровери іноді ламались, але всі велосипедисти, на щастя, приїхали живі і здорові.

«Велодень–2014» був присвячений «Небесній Сотні» та пам’яті всіх борців за волю і незалежність України. Саме тому наші велосипеди були прикрашені українськими та «бандерівськими» прапорами, а також атрибутикою «ВелоКраїни».

Отож, четвертий «ВелоДень» розпочався на Майдані Незалежності із загальної фотосесії та велопараду центром Косова. Загальна кількість учасників, разом з гостями із Вижниці, — склала 30 людей. Зважаючи на погану погоду, ця цифра є хорошим показником для нашого міста. Також були роверисти із Коломиї та Дніпропетровська.

Після параду наша команда розділилась — частина, як і було заплановано поїхала до Печери Довбуша в Підзахаричах, а інша частина, з роверистами з Вижниці, помандрувала за маршрутом Косів-Тюдів (через Бабин і Малий Рожен).

Обидва велотріпи мали величезний успіх! Всі учасники «ВелоДня» підтримали думку, що заходи, які пропагують здоровий спосіб життя в нашому містечку, повинні проводитись частіше, ніж раз в рік!

Згодом дві команди зустрілись, щоб провести у Вижниці спільний велопарад на честь дня міста. Окрім параду та фотосесії на головній площі, там відбувся і конкурс серед роверистів. Одним із переможців став косівчанин Вова Шуфтелюк, з чим ми його і вітаємо! Всі учасники заходу також отримали красиві пам’ятні магніти з написом: «ВелоДень у Вижниці».

Загалом на «ВелоДні» були представлені всі типи велосипедів: шосейні, даунхільні і крос-кантрійні. Серед учасників заходу були — школярі, студенти, дорослі та старші люди. А кого справді не вистачало — так це дівчат!

Будемо сподіватись, з погодкою на першому ВелоПараді Дівчат та ВелоДні-2015 нам пощастить більше!)

Тарас Пасимок

Читайте про попередні ВелоДні в Косові тут:

  1. https://velokosiv.if.ua/2011/05/25/206/
  2. https://velokosiv.if.ua/2012/05/09/397/
  3. https://velokosiv.if.ua/2013/05/25/562/
  4. https://velokosiv.if.ua/2014/05/26/1207/
  5. https://velokosiv.if.ua/2011/05/20/200/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *