В Косові відбувся перший «Велопарад Дівчат»

У неділю, 17 травня, на Майдані Незалежності в центрі Косова відбувся перший «Велопарад Дівчат».

SVM_8497

Загалом в заході взяли участь 60 роверистів різного віку — 45 жінок та дівчат, а також 15 чоловіків, які охороняли наших красунь і діток на дорозі. Велосипеди косівчанок були прикрашені квітами, а самі представниці прекрасної статі тішили око красивими нарядами та віночками.

Парад був організований проектом «ВелоКосів», за підтримки наших партнерів. Чотири учасниці параду, які не мали залізних коней, — безкоштовно отримали велосипеди від Ростислава Мартинюка.

І хоча жіночий велопарад відбувся в Косові вперше, і судячи з реакції учасниць не востаннє, але такі заходи вже давно здобули популярність у великих містах України, Європи та світу. Отож, варто і надалі впроваджувати хороші спортивні ініціативи культурного відпочинку українців в провінції, щоб люди, хоч на кілька годин, змогли відволіктись від жорстокої реальності життя під час війни.

Спочатку відбулася фотосесія, а згодом всі учасники велопараду отримали обіцяні подарунки від «ВелоКосова» — магніти та карти Косівського району. Три найкрасивіші косівчанки на велосипедах: Павліна Гриців, Тетяна Слава і Світлана Тонюк — отримали подарунки від наших партнерів: косівську натуральну косметику «Yara Naturals» від Олесі Архипчук, а також свіжий мед від Марії Карп’юк з «Бджолиних-Диво-хаток».

Велопарад пройшов вулицями: Незалежності, Небесної Сотні, Тараса Шевченка, В’ячеслава Чорновола, Степана Бандери, із поверненням на Майдан. Захід настільки сподобався косівчанкам, що після завершення параду вони кричали: «Мало, мало!».

Відео

Отож, всі бажаючі рушили на пікнік для відпочинку та знайомства за маршрутом Косів-Старий Косів до озера на водокачці, а ще завітали на гостину до «Бджолиних-Диво-хаток», де нас чекали різноманітні смаколики. Там велокосівчанки змогли оцінити переваги апітерапевтичного лікування — це невеличкі споруди з ліжками, що розташовуються безпосередньо на бджолиних вуликах. Відпочинок у таких «диво-хатках» сприяє збільшенню працездатності людини, заспокоює нервову систему, нормалізує кров’яний тиск, викликає здоровий сон.

Проект «ВелоКосів» пропагує здоровий спосіб життя, тому ми завжди готові до співпраці та партнерства з екологічними та спортивними ініціативами на теренах Косівщини.

На щастя, погода була чудова і загалом ми накрутили 20 кілометрів – 5 км. на параді та 15 км. під час веломандрівки до озера. І хоча захід тривав майже 5 годин, але учасниці ще довго не хотіли розходитись.

Фотографії

Повний фотозвіт зі свята краси косівчанки можуть переглянути в соц. групах «ВелоКосів» у FB та ВК, а сюжет про велопарад дивіться на сайті громадського телебачення Косівщини.

Всі, хто з якихось причин не зміг потрапити на перший «Велопарад Дівчат», — приїжджайте 31 травня на п’ятий ювілейний «ВелоДень» у Косові. Збір роверистів відбудеться в неділю на Майдані Незалежності в центрі Косова об 11:00. Після традиційного велопараду по місту, запланований також цікавий веломаршрут.

Тарас ПАСИМОК.

5 коментарів до запису “В Косові відбувся перший «Велопарад Дівчат»”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *