Велопроща до Зарваниці

Нещодавно з Косова, разом із пішою, уже вшосте, відбулася велопроща. Хоча цього разу було дещо менше учасників, але ми молилися за всю громаду Косова і нашого району. Завдяки старанням і сприянню Косівської влади в особі першого заступника голови РДА Михайла Павлюка, ми були забезпеченні належним і безпечним супроводом автомобілями ДАІ від Івано-Франківського обласного УДАІ УМВС.

64434272
Мали супровід автомобіля швидкої медичної допомоги, яким забезпечив головний лікар ЦРЛ Дмитро Микитюк, а водій Василь Курищук та фельдшер Світлана Олексюк поофірували для прочан значну суму коштів на воду і на паливо. Роман Балагурак з дружиною Оксаною та 11-місячною Соломійкою супроводжували нас мікроавтобусом для потреб технічної підтримки і не тільки… Сергій Данилейчук традиційно допомагав в дорозі нашим прочанським «коням» (велосипедам), за що йому особлива подяка від прочан і від мене. Одним словом, усе було, як кажуть «на вищому рівні», крім звичайних, але незначних інцидентів з кількома молодими і «гарячими» хлопцями, які врешті були вирішені добре.

Цього року велопроща проходила свій шлях через с. Погоня, де знаходиться монастир Успення Пресвятої Богородиці, в котрому настоятелем є наш земляк отець-ігумен Никодим Гуралюк, який втішно нас зустрів, дав притулок і запросив косівчан до також освяченого місця навідуватися якнайчастіше, що й будемо старатися робити в найближчому майбутньому.

Дещо засмучує той факт, що є надто мало в Косові і в районі свобідних отців священиків з наших «помісних» церков, котрі б мали час щораз долучатися до таких піших прощ і велопрощ, аби прочани в дорозі могли отримати як душпастирську так і духовну опіку, християнські науки та євангельську допомогу. Приємно, що ми не зустрічали в дорозі до Зарваниці жодної організованої прощі без супроводу своїх душпастирів… Буду сподіватися, що наступні такі прощі вже не будуть відбуватися без участі священиків, навіть якщо і без особливого запрошення?..

Зрештою, хочу ще анонсувати, що 28 серпня, на час святкування Успення Богородиці, у Зарваницю відбуватиметься традиційна масова «гуцульська» проща. Багато знайомих просили організувати та провести і чергову велопрощу Тому слідкуйте за інформацією про можливу велопрощу Косів – Погоня – Зарваниця, котра ймовірно відбуватиметься 25–28 серпня 2015 року, а попередню інформацію можна отримати за тел.: (067) 9241131; (066) 9013258. Олександр Тіца, координатор велопрощі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *