Велопроща «Косів — Зарваниця 2017»

У четвер, 13-го липня, стартуватиме традиційна щорічна екуменічна «Велопроща Косів — Зарваниця» до чудотворного образу Пресвятої Богородиці, що відбуватиметься в часі проведення Всеукраїнської Молодіжної Прощі УГКЦ.

Запрошуємо до участі усіх охочих християн, незалежно від конфесійної приналежності, та людей доброї волі віком від 14-ти років (з батьками), або від 16-ти років (самостійно — з дозволу батьків), як з числа косівчан, так і гостей з будь-якого краю. Велопроща здійснюватиметься за маршрутом Косів — Микитинці — Коломия — Погоня — Бучач — Рукомиш — Зарваниця.

Зупинятимемося на нічліг у с. Погоні, в монастирі Успіння Пресвятої Богородиці, де також матимемо можливість зручного відпочинку, нічних молитовних чувань і Хресної Дороги. Гаслом Велопрощі залишається наш традиційний молитовний намір: «Християнська молодь – за здоровий спосіб життя». Також спільно молитимемося у часі Прощі про мир і злагоду для нашої громади та для народу України, про заступництво Богородиці у новітній національно-визвольній війні українського народу, про звільнення від шкідливих звичок і залежності від алкоголю, куріння і наркотиків наших близьких і рідних людей.., і в особистих потребах.

Темп цьогорічної Прощі буде досить стриманий, повільний, молитовно-розважальний та однаково розмірений для усіх прочан, що особливо важливо для жінок і учасників старшого віку. Тому зазвичай активна наша молодь, котра хотітиме «екстремального велопробігу», повинна буде чітко і завчасно визначитися стосовно того, чи варто поспішати в нашу спільну прочанську дорогу без послуху в цьому питанні…

Для учасників Велопрощі буде організований безпечний супровід дорожньої служби поліції, професійних медиків, автомобіля «Швидкої допомоги», веломеханіка та вантажного мікроавтобуса для транспортування багажу, тому можна брати з собою намет, змінний і святковий одяг, харчування та інші необхідні в Прощі речі для зручного і приємного подорожування до Богородиці в Зарваницю.

Також ми матимемо деякі фінансові (грошові) витрати в часі Велопрощі, а саме: на пальне для автомобілів медичного та технічного супроводу, на спільне харчування та інші спільні потреби в дорозі і в Зарваниці, що здійснюватимуть у міру потрібної необхідності, а також в окремому лорядку — на повернення автобусом додому в неділю, 16-го липня. Велосипеди до Косова транспортуватимуть мікроавтобусом.

З собою слід обов’язково мати: добрий настрій, молитовні наміри, благословення від своїх духівників (в кого вони є…), справний велосипед із запасною камерою для коліс, змінний одяг на випадок негоди та добрих і надійних друзів…

Збір учасників, реєстрація, молебень, благословення священиків і старт будуть відбуватися у четвер, 13-го липня, з 6:00 до 7:00 год., в центрі міста Косова на майдані Незалежності. Про більш конкретні організаційні деталі можна дізнатися у «Фейсбуці», в групі «Велопроща Косів — Зарваниця 2017», або за номерами телефонів: (067) 9241131; (066) 9013258. Координатор Велопрощі: Олександр Тіца.

Ваша присутність — то є Божа радість…

Володимир ТІЦА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *