Велосипедом по Карпатах: кілька безпечних маршрутів в час епідемії

Цікаві і безпечні з точки зору соціальної дистанції пропозиції для активного відпочинку — веломандрівки. Їх організатори запевняють, що роздивлятися Карпати з велосипеда значно корисніше й цікавіше, аніж з вікна автобуса чи автомобіля.

Косів

У Косові про велотуризм заговорили ще 10 років тому. Тоді Тарас Пасимок разом зі своїми однодумцями започаткували проєкт «ВелоКосів». Нині у гуцульському містечку запевняють, що саме у них чи не вперше в Україні вдалося провести ВелоДень і дати старт для популяризації активного відпочинку на велосипеді.

«Наша перевага в тому, що Косівський район саме через невисокі гори має чудові показники для велоспорту. Увесь маршрут можна проїхати велосипедом без жодних проблем», — запевняє один із розробників проєкту «ВелоКосів», гід Тарас Пасимок.

Активісти гуцульського містечка переконані, що Косів і велосипед — це два нерозлучні поняття, а разом вони означають здоровий спосіб життя. Якщо раніше у Косові було до 10 веломарштурів, то тепер їх близько 60. Усі – різні й колоритні.

Найлегші – у межах міста. Трохи складніші — до сусідніх сіл. Саме там можна побачити криївки УПА або здійснити незабутні подорожі до водоспадів, що у селах Снідавка, Яворів, Шепіт, де є Великий і Малий Гуки, до водограїв у Космачі чи до «Сріблястих водоспадів» у Шешорах. Словом, вибір — на всі смаки і запити. Такі мандрівки можуть здолати і початківці, й досвідчені туристи. Всі маршрути одноденні, а для охочих більше подорожувати їх можуть об’єднати.

Після карантину в Косові чекають на любителів гуцульських краєвидів і обіцяють, що добрі велосипеди для їхніх мандрівок тут знайдуться. Найперше, у власників зелених садиб, де зупиняються гості. Головне, кажуть, попередньо до них додзвонитись і домовитись.

«Що стосується післякарантинного відпочинку, то це — без проблем. Містечок для наметів у Косові немає. Втім, є багато зелених садиб і готелів. Люди можуть жити в невеличкому котеджі, кататися на велосипеді із дотриманням дистанції й насолоджуватися красою Гуцульщини. Косів після карантину цілком готовий приймати туристів», — запевняє Тарас Пасимок.

https://kurs.if.ua/society/velosypedom-po-karpatah-i-do-dnistra-kilka-bezpechnyh-marshrutiv-v-chas-epidemiyi/

6 коментарів до запису “Велосипедом по Карпатах: кілька безпечних маршрутів в час епідемії”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *