«ВелоКраїна»: Готуймося до навали велотуристів

Відомий туристичний проект «ВелоКраїна», що втілюється яремчанською громадською організацією «Центр соціальних та ділових ініціатив» за підтримки Європейського Союзу, реалізується і на території нашого району.

Приєднання Косівщини до «ВелоКраїни» є добрим стимулом для створення інфраструктури літнього відпочинку. В рамках цього проекту деякі туристичні заклади отримали матеріально-технічну допомогу від Євросоюзу і стали сертифікованими членами мережі «ВелоКраїна». Це означає для них нові можливості розвивати бізнес, а для району — новий потік туристів з України і з закордону. Всі заклади будуть рекламуватися через ресурси проекту: в Інтернеті, друкованих каталогах та путівниках.

Серед претендентів було багато достойних, проте комісія обрала з них найпривабливіші та найцікавіші для туристів, що пропонують якісне обслуговування туристів. Садибам, відібраним під час конкурсу, було подаровано нові мийки високого тиску фірми «KАRCHER». Також було обладнано й іншими необхідними зручностями для велотуриста та його «залізного коня»: велостоянками, велогаражем. Тут пропонують спеціальні сніданки, є усі умови для того, щоб попрати і висушити одяг.

Важливо зазначити, що до мережі садиб проекту «ВелоКраїна» може приєднатися кожна садиба чи готель, котрі облаштували у себе всі базові зручності для велотуристів. Ці заклади обов’язково будуть прорекламовані у спеціальних путівниках, друкованих ЗМІ та на сайті проекту.

Проект «ВелоКраїна» стартував влітку 2008 року у яремчанському регіоні. Основна його мета — створення мережі велосипедних маршрутів різної протяжності та складності, обладнання закладів проживання зручностями для велотуристів, підтримка місцевого велопрокатного бізнесу, облаштування зручних місць паркування біля туристичних місць, соціальних об’єктів — аптек, музеїв, шкіл, церков, крамниць тощо.

Зараз проект активно розвивається. Садиб та готелів, задіяних у ньому, дедалі більшає і зараз їх кількість становить 17. Про те, як стати учасником проекту, можна дізнатись на сайті www.bikeland.com.ua або за тел. (03434) 2-27-46.

Публікація газети «Гуцулььский край»: http://gk.if.ua/2010/05/04/894/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *